Kickstarterin tunnetuimmat projektit maailmalla

Kirjoittaja: Simo Järvinen, Pvm: 03.11.2015 Vuosien aikana Kickstarterin kautta on rahoitettu erilaisia projekteja jo yli miljardilla dollarilla. Palvelun avulla on toteutettu lukuisia menestyneitä ja historiallisia keksintöjä. Tässä artikkelissa listaamme Kickstarterin kaikkien aikojen menestyneimmät projektit.

Kickstarter-rahoituspalvelun menestyneimmät projektit

Siitä lähtien, kun Kickstarter perustettiin vuonna 2009, sen avulla on joukkorahoitettu tuhansia suuria, osin jopa mullistavia ja menestyksekkäitä projekteja ympäri maailman joka kolkkaa myöten ja palvelu toiminut lukuistenprojektien luojien tukena yhdistäen faneja/väkeä projekteihin ja näin mahdollistaen projektien toteutuksen. Seuraavaksi listaamme kaikki Kickstarterin kaikkien aikojen tunnetuimmat ja eniten rahoitetut projektit:

Pebble Time – älykello

pebble älykelloKerätty rahoitus yhteensä: 20 338 986 $ Rahoitettu: 27. maaliskuuta 2015 Kalifornialainen startup-yritys Pebble sai Kickstarterin valtavan suosion ja keräsi yli miljoonan rahoituksen jo ensimmäisen rahoitustunnin aikana, vaikka projektin rahoitustavoite oli vain 500 000 dollaria. Pebble Time – älykellon tuli markkinoille vuoden 2015 maaliskuussa. Kyseessä oli startupin ensimmäinen värinäytöllinen kellomalli, joka laittoi samalla laitteen käyttöliittymän täysin uusiksi. Pebbe Time –älykello on varustettu nahkaisella 22 millimetriä leveällä hihnalla. Nahkaisten rannekkeiden värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta ja punainen.

Coolest Cooler – kylmälaukku

Kerätty rahoitus yhteensä: 13 285 226 $ Rahoitettu: 29. elokuuta 2014 Coolest Cooler on upea “monitoimi” kylmälaukku, josta löytyy muun muassa: USB-laturi, blenderi sekä bluetooth kaiuttimet. Yhdysvaltalainen Ryan Grepper keräsi Kickstarterin kautta Coolest Cooler-bileboksilleen reippaan 13 miljoonan USA:n taalan rahoituksen. Coolest Cooler ohitti noin 20 000 tuhannella eurolla Pebble-älykellon Kickstarterin eniten rahaa keränneenä tuotteena. Coolest Cooler sisältää vedenkestävät bluetoothilla toimivat kuulokkeet, tehosekoittimen, USB-laturin, kylmätilan, sisäänrakennetun säilytystilan lautasille ja ruokailuvälineille sekä toki pullonavaajan.Grepper oli asettanut Coolest Coolerille 50 000 dollarin rahoitustavoitteen ja se meni rikki jo projektin julkaisupäivänä.

Pebble – teknologia

Kerätty rahoitus yhteensä: 10 266 845 $ Rahoitettu: 18. toukokuuta 2012 Ensimmäinen Pebble-teknologian kello kehitettiin jo vuonna 2012. Alun perin Pebble-projektin tarkoituksena oli kerätä kasaan 100 000 dollaria, jotka oli tarkoitus käyttää kompnenttihankintoihin, Bluetooth-sertifiointiin sekä tuotannon aloittamiseen. Älykelloprojekti oli aikanaan Kickstarterin seitsemäs projekti, joka on ylsi rahoituksessaan yli miljoonaan dollariin. Kickstarterista onkin muodostunut varteenotettava vaihtoehto ammattisijoittajien rahoitukselle.

Maailman paras matkatakki

Kerätty rahoitus yhteensä: 9 192 055 $ Rahoitettu:3. syyskuuta 2015 Yhdysvaltalainen Baubax-yritys kehitti vuonna 2015 maailman parhaan matkatakin. Takin valmistamista varten kerättiin varoja Kickstarterin avulla lähes 46 prosenttia enemmän alkuperäisestä rahoitustavoitteesta ja sen suosio oli valtaisa. Marraskuussa 2015 rahoittajille toimitettu takki on ollut valtaisa hitti, sillä Baubaxin tavoitteena oli alkujaan kerätä takin valmistukseen noin 20 000 euroa, mutta projektia tuettiin yhteensä jopa 9 miljoonalla dollarilla.

The Dash – langattomat kuulokkeet

Kerätty rahoitus yhteensä: 3 390 000 $ Rahoitettu: 31. maaliskuuta 2014 The Dash – kuulokkeetovat Saksalainen Bragi-nimisen yrityksen kehittämät langattomat kuulokkeet. Kuulokkeiden rahoitustavoite 260 000 euroa ylittyinopeasti moninkertaisesti Kickstarterin kautta. Kuulokkeet ovat ihanteelliset muusikin kuunteluun urheillessa, sillä ne ovat täysin langattomat. Edes kahden kuulokkeen välillä ei ole johtoa tai sankaa.

Micro – 3D tulostin

Kerätty rahoitus yhteensä: 3 400 000 $ Rahoitettu: 7. toukokuuta 2014 M3D:n Micro – 3D tulostin keräsi jo ensimmäisen rahoituspäivänsä aikana Kickstarterin kautta noin miljoona dollaria. Keräyskampanjan päättyessä summa oli jo hulppeat 3,4 miljoonaa dollaria.Alkuperäinen rahoitustavoite 3D tulostimelle oli 50 000 dollaria. Rahoittajia tulostin sai lähes 12 000.Micro 3D tulostin toimii Windows, Mac ja Linux -koneiden kanssa. Se on kevyt, pöytäkäyttöön sovitettu laite.

Exploding Kittens -peli

Kerätty rahoitus yhteensä:8 782 571 $ Rahoitettu:19. helmikuuta 2015 Exploding Kittens on ollut kaikkien aikojen onnistunein Kickstarter-peliprojekti. Sen kehittäjät Elan Lee (Xbox, ARGs), Matthew Inman (The Oatmeal) ja Shane Small (Xbox, Marvel) tekivät todellista historiaa, sillä peli nousi hurjaan suosioon, kun siitä tuli kaikkien aikojen eniten rahoitettu Kickstarterin peli. Projektilla oli myös kaikkien aikojen suurin määrä rahoittajia. Kun rahoituksen keräysaika päättyi, rahoitussumma oli 8,78 miljoonaa dollaria.

OUYA – pelikonsoli

Kerätty rahoitus yhteensä: 8 596 474 $ Rahoitettu: 9. elokuuta 2012 Ouya on Android-käyttöjärjestelmälle kehitetty pelikonsoli, joka tuli myyntiin kesäkuussa 2013. Pelikonsoli sai yli kahdeksan miljoonan euron rahoituksensa Kickstarterin rahoittajien avulla. Ouya-pelikonsolit myytiin loppuun yhdessä päivässä niiden tultua myyntiin Pohjois-Amerikassa ja Britanniassa.Yhteensä 63 416 rahoittajaahankkivat laitteelle yli kahdeksan miljoonan dollarin rahoituksen, joka oli 904 prosenttia alkuperäisestä 950 000 dollarin rahoituspäämärästä.

Shenmue 3 – peli

Kerätty rahoitus yhteensä: 6 333 295 $ Rahoitettu: 17. heinäkuuta 2015 Tunnetun Shenmue-pelisarjan kolmas osa rikkoi videopelien Kickstarter-rahoitusennätyksen. Shenmue III keräsi Kickstarterin avulla 6,3 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Projektin ja pelisarjan luoja japanilainen Yu Suzuki oli kuitenkin ehtinyt maalailla tavoitteensa vieläkin korkeammalle – hän esimerkiksi haaveili haastatteluissa siitä, kuinka laajan pelin Shenmue III:sta saisi 10 miljoonalla. Shenmue III-pelin realistinen rahoitustavoite oli kaksi miljoonaa dollaria. Tämä tuli täyteen ensimmäisen kahdeksan tunnin aikana.

Veronica Mars – elokuva

Kerätty rahoitus yhteensä: 5 702 153 $ Rahoitettu: 12. huhtikuuta 2013 Yksityisetsivä Veronica Marsista kertova elokuvahanke keräsi yhteisörahoituspalvelu Kickstarterissa kuukauden aikana 5,7 miljoonaa dollaria. Veronica Mars-elokuvaprojekti keräsi joukkorahoituksella 2,5 miljoonaa ennätystahdissa rikkoi monia Kickstarterin ennätyksiä. Se oli muun muassa kaikkien aikojen nopein projekti, joka sai kasaan 2 miljoonaa dollaria. Se on myös elokuva-kategorian kaikkien aikojen tuetuin projekti ja kolmanneksi tuetuin kaikista projekteista. Kaiken kaikkiaan projekti keräsi yli 90 000 rahoittajaa, mikä on suurin rahoittajamäärä Kickstarterin historiassa.

Pono – Musiikkisoitin

Kerätty rahoitus yhteensä:6 225 354 $ Rahoitettu: 15.4.2014 Pono on musiikkisoittimen perusti muusikko Neil Young ja hänen yrityksensä PonoMusic. Soitin keräsi rahoitusta Kickstarterin kautta yhteensä 6,225,354 dollaria ja rahoittajia projektille ilmaantui 18 219. Projektin alkuperäinen rahoitustavoite oli 800 000 dollaria ja se rikkoutui alle vuorokaudessa. Soitin omaa erinomaisen äänenlaadun ja erottuu massasta erikoisella muotoilullaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *